Хората не могат да намерят думи, за да обяснят как

...
 
Хората не могат да намерят думи, за да обяснят как
Коментари Харесай

Румен Гечев: Хората не могат да намерят думи, за да обяснят как тези, които се търкаляха в калта, сега са се прегърнали

 

„ Хората не могат да намерят думи, с цел да обяснят по какъв начин тези, които се търкаляха в калта, в този момент са се прегърнали. Понятието „ сглобка ” по никакъв метод не се отнася за опозицията. В България то закупи отрицателен смисъл. “ Това сподели Румен Гечев от Българска социалистическа партия.

Той посочи, че думата партньорство е по-подходяща за връзките в опозицията, само че то не е непрестанно, защото имат избрани разлики.

„ Някои от сътрудниците в другите партии се пробват да излязат напред и да си приписват всичко, което прави опозицията. Няма значение кой ще записва в деловодството настояването до Конституционния съд. Важното е, че трите партии си партнират по основни въпроси ”, сподели Гечев.

По думите му по абсурден метод са били определени новите двама членове на Конституционния съд.

„ Те са обвързани непосредствено с двете партии “, сподели Гечев.

По негови думи правосъдната система на горните етажи не действа добре. Той съобщи, че в Конституционен съд има хора, които нямат нужните професионални качества и не дават отговор на условията.

Румен Гечев изясни, че връзките сред Румен Радев и Българска социалистическа партия са комплицирани, защото той не за пръв път се занимава с политическо инженерство.

„ Румен Радев не е нарушил Конституцията, отсъствайки от клетвата на Атанасова и Белезелков. “ Това съобщи доцент Наталия Киселова, за положената клетва от новоизбраните конституционни съдии Десислава Атанасова и Борислав Белазелков, напомня SafeNews.

„ Очакваме съперниците на президента, които считат, че неговата липсва на клетвата е нарушило закона на Конституционен съд, да стартират да повдигат въпроса, че той е нарушил Конституцията. Президентът не е нарушил Конституцията, клетвата е избран закон и не е част от неговите функционалности и пълномощия. “

Според доцент Киселова, Конституционния съд влиза в доста сериозна фаза.

Причината е, че към този момент влезлите в действие конституционни съдии не би трябвало да вземат участие в формираните дело 3, дело 4. Те са по искане на президента и народните представители по отношение на оспорвания на решенията на Народно заседание, с които бяха определени за конституционни съдии, тъй като се отнасят до тях.

Тя изясни, че няма правист в страната, който да поддържа теорията, че те са определени за девет години, те са определени за период, който ще завърши след 6 години 8 месеца.

Източник: NOVA

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР